kaupunginosasivusto
 
UUTISARKISTO

24.4.2006 Ongelmajätekeräys alkaa Jyväskylässä 8.5.

Keräyspaikoilla otetaan vastaan korvauksetta kotitalouksiin kertyneet ongelmajätteet:

·jäteöljyt (enintään 50 l/ talous) ja öljynsuodattimet
·akut ja paristot
·moottoriajoneuvojen nesteet
·maalit, lakat ja puunsuojakemikaalit
·liimat ja eristemassat
·hartsit, kitit ja tasoitteet
·liuottimet ja ohenteet
·voimakkaat pesuaineet
·hapot ja emäkset
·loisteputket ja energiansäästölamput
·torjunta-aineet
·lääkkeet ja elohopeakuumemittarit
·Keräykseen kelpaavat myös ladattavan akun sisältävät pienkoneet kuten sähköhammasharjat, parranajokoneet ja pienet matkapuhelimet.

Keräsy on Halssilassa heti ma 08.05 klo 16.00-19.00, Halssila, Työväentalon P-alueeella.

Lue koko uutinen : http://www3.jkl.fi/ajankohtaista/uutinen.php/id/3822/gid/10

3.9.2004 Kotitalouksien metalliromun ja sähkö- ja elektroniikkaromun keräys

Jyväskylän kaupungin teknisen palvelukeskuksen katu- ja puisto-osasto järjestää Jyväskylässä kotitalouksien metalliromun sekä sähkö- ja elektroniikkaromun keräyksen. Romuja kerätään 6.–15. syyskuuta iltaisin eri asuinalueilla aikataulun mukaisesti. Joka arkipäivä otetaan romua vastaan myös 6.-17.9.2004 klo 9.00 – 17.00 Kierrätyskauppa EkoCenterillä, Hakkutie 9, Seppälänkankaan teollisuusalueella.

Huhtasuota lähin piste löytyy Seppälästä
To 9.9. 17.00 – 20.00 Seppälä, Seppälän Prisman P-alue, kierrätyspiste

Lue koko uutinen, myös tiedot siitä mitä otetaan vastaan ja mitä ei: http://www3.jkl.fi/ajankohtaista/uutinen.php/id/2447/gid/10

14.1.2004 Huhtasuon Kylätoimisto

Kylätoimisto avattu - seuraa ilmoittelua Kylätoimiston ilmoitustaululta ja Huhtasuon kylätoimiston internet-sivuilta http://www.huhtasuoprojekti.net

Huhtasuo-projekti loppui vuoden 2003 lopussa. Asukkaille tärkeä Huhtasuon Kylätoimisto jatkaa toimintaa entisissä tiloissa Nevakatu 1:ssä. Kylätoimistolla voit ma - pe klo 9 - 16:
- Teettää valokopioita
- Käyttää tietokoneita työnhakuun
- Lähettää fakseja
- Osallistua ATK-kursseille
- Käydä keskiviikkoisin ATK-pajassa klo 12.30-15.30

Käy shoppailemassa Huhtasuon Kirpputorilla.

25.8.2003 Ohjelmalähetykset jatkuvat tänään 25.8.2003

 Huhtasuon kaapeliTV:n ohjelmalähetykset jatkuvat tänään. Ohjelmat alkavat kello 17:00. Torstaina näette samat ohjelmat uusintana.

Ohjelmalähetykset ovat jatkossa joka maanantai sekä torstai alkaen kello 17:00. Uusia ohjelma-aiheita on runsaasti ja tulette näkemään mielenkiintoisia tarinoita, hauskoja juttuja, jännittäviä tapauksia.<br><br>Henkilöstömme on kasvanut ja näin pystymme tuottamaan entistä enemmän ohjelmia teidän katseltavaksi. Uuden henkilöstön näette htv22:n internet sivuilta http://www.saunalahti.fi/arinu/

13.8.2003 Luentoja

Keskusteluja kirjastossa -luentosarja käynnistyy Huhtasuon kirjastossa to 4.9. klo 19.00 professori Anto Leikolan luennolla aiheesta Onko elämä ainetta vai henkeä? Luennot pidetään syksyllä 2003 ja keväällä 2004 Huhtasuon kirjastossa. Luentosarjan muita puhujia ovat mm. professori Panu Rajala, kirkkoherra Eivor Pitkänen ja professori Tarmo Kunnas.

LUENTOSARJAN TARKEMPI OHJELMA >> http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/huhtasuo/kirjalli.htm

16.4.2003 Vääräjärvessä kalakuolema

 Ainakin monien Huhtasuolaisten koiranulkoiluttajien ja muiden ulkoilijoiden tuntemassa Vääräjärvessä on havaittu kalakuolema.

Kuolleita kaloja näkyy ainakin Vääräjärven suurempaa ja pienempää puolta yhdistävässä junaradan alittavassa purossa, joka on sulanut osittain. Silmiin pistävät ainakin useat varsin mukavankokoiset hauet. Kuolleet kalat pystyy jo nyt havaitsemaan myös nenällä ja sään lämmetessä haju varmasti voimistuu.

Kalakuoleman syy on todennäköisimmin happikato, joka on vaivannut tänä talvena keski-suomessa useita kymmeniä tai jopa satoja pieniä lampia ja järviä.

26.7.2002 Kangaslammen egologinen tila ja sen parantaminen

 Kangaslammen tila on askarruttanut huhtasuolaisten mieliä jo vuosikausia.

Jyväskylän ympäristövirasto teki vuonna 2000 asukasyhdistyksen aloitteesta suppean selvityksen Kangaslammen ekologisesta tilasta. 2001 syksyllä, 8. lokakuuta pidettiin asukasyhdistyksen kutsumana palaveri, jossa eräät asukasaktivistit yhdessä asiantuntijoiden ja virkamiesten kanssa miettivät, mitä Kangaslammen tilan parantamiseksi olisi tehtävissä. Palaveriin osallistui viiden asukkaan lisäksi Keski-Suomen ympäristökeskukselta Kaj Granberg ja Lauri Kaisto, Jyväskylän teknillisestä palvelukeskuksesta Osmo Rosti sekä Jyväskylän ympäristövirastolta Jouko Ridell ja Saara Sievänen.

Suoritettujen laboratoriotutkimusten ja lammen rannalla tehtyjen havaintojen perusteella todettiin seuraavaa:
- Veden vaihtuvuus lammessa on heikko mm. syystä, että lampi sijaitsee poterossa ja poistoveden virtaama lammesta on vähäistä.
- Ajoittain kesäisin veden bakteeripitoisuudet kohoavat tehden lammen lähes uimakelvottomaksi. Bakteerit ovat peräisin lähinnä eläinten ulosteista.
- Lampi on ajoittain (erityisesti talvella) lähes hapettomassa tilassa.
- Lampi on suhteellisen syvä, joten ei ole pelkoa sen rantojen kaislikoitumisesta. Ruoppausta ei tästä syystä siis tarvita.
- Lammen todettiin olevan moni-ilmeinen. Hoidetun rannan vastapainona on upea luonnonranta, jossa vesikasvit- ja eläimet viihtyvät.

Asiantuntijat totesivat pidetyssä palaverissa, että Kangaslammen tila on parannettavissa. Parannustoimenpiteiksi ehdotettiin seuraavaa:
- Asukkaiden tulee lopettaa sorsien syöttäminen lammen rannalla ja estää lemmikkieläinten tekemästä jätöksiään lammen läheisyyteen. Kaikkien tulee myös muistaa, että Kangaslampi ei ole roskien ja erilaisten esineiden kaatopaikka.
- Veden vaihtuvuutta tulee pyrkiä lisäämään mm. kunnostamalla laskuojia.
- Tutkitaan mahdollisuutta johtaa lampeen tulevat hulevedet ns. pintavalutuskenttien kautta.
- Lammen happipitoisuutta ja siten veden laatua voidaan parantaa hapettimien avulla.
- Pohjasta otettavien näytteiden avulla saadaan selvitettyä pohjansedimentin laatu.
- Veden laatua tulee tutkia entistä aktiivisemmin ja laaja-alaisemmin.

Kaupungin tekninen johtaja Osmo Rosti lupasi pidetyssä palaverissa, että kaupunki pyrkii toteuttamaan ehdotetut, tekniset parannustoimenpiteet. Jouko Ridell puolestaan lupasi ympäristöviraston seuraavan entistä tehokkaammin sekä Kangaslammen että Kaakkolammen veden laatua. Asiantuntija-apua on tarvittaessa saatavissa Keski-Suomen ympäristökeskuksesta. Jokaisen asukkaan velvollisuus luonnollisesti on kaikin tavoin suojella Kangaslampea saastumiselta ja roskaamiselta.

lähde:Huhtasuon asukasyhdistys

25.7.2002 HTV22 jatkaa uudessa jakeluverkossa

 Huhtasuon kaapeli-tv kanava jatkaa toimintaansa uudessa jakeluverkossa. Jyväsviestinnän verkossa kanava löytyy kanavapaikalta S8 ja taajuusalueelta ala-S.

Aluksi kanavalla toimii ruutukehäohjelma minne ilmestyy pikapuolin Huhtasuolaisia tiedottaita ja ilmoituksia. Syksymmällä aloitamme lähettämään televisio-ohjelmia mistä tiedoittelemme myöhemmin. Www-sivuiltamme löydätte parhaiten mitä milloinkin tulee.

Kaapelikanavan toiminta on yhdistystoimintaa ja ylläpitävänä yhdistyksenä toimii Skyport ry. Uuden laajemman näkyvyysalueen johdosta haemme lisää työvoimaa yhdistykseemme. Tällä hetkellä mainosmyyjän paikka on jo täytetty. Muita vapaita paikkoja ilmaantuu syksymmällä. <

Huhtasuon kaapeli-TV
Lisäys 13.10.2002
Ohjelmalähetykset ovat alkaneet. Lähetykset alkavat arkipäivisin seuraavasti:
Maanantaisin klo 10:00, 14:00 ja 17:00<
Tiistaisin klo 10:00, 14:00 ja 17:00
Torstaisin klo 10:00, 14:00 ja 17:00
Perjantaisin klo 10:00 ja 14:00

26.2.2004 Paikallistelevisio on nyt Huhta-tv

Huhtasuon alueen kaapeli-tv on ytimekkäästi Huhta-tv helmikuusta 2004 lähtien. Samalla paikallistelevisio uusi logonsa ja entinen HTV22 poistettiin. Huhta-tv jatkaa lähetystoimintaa Jyväsviestinnän kaapeliverkossa kanavapaikalla S8.

Huhta-tv:n toimisto on tammikuusta 2004 alkaen Huhtakeskuksen kylätoimiston tiloissa, Nevakatu 1. Otamme vastaan palautetta ja ohjelmaideoita, tervetuloa! Samoin, jos olet kiinnostunut tv-työstä harrastemielessä, niin tarjoa meille taitojasi. Jos emme ole paikalla, voit vierailla kotisivuillamme www.huhtatv.cjb.net, josta löydät yhteystietomme. Toimistomme puhelin on 282 001.

13.6.2003 Kaupungin vuosikertomus 2001 on parhaillaan jaossa.

Kiireisimmille (tai muutoin uteliaille) - vuosikertomus löytyy myös verkosta osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/tiedotus/vuosikertomus/

13.6.2002 Huhtasuon (Kangaslampi, Kangasvuori) www-sivut

Tänään, 13.6.2002 on Huhtasuon www-sivujen aloituspäivä. Sivusto on julkaistu tänään, mutta sisällön kehittäminen on vasta alkamassa - sinäkin voit osallistua.